Drob de vinete

de Bunica in Aperitive / Garnituri, 28 Aug 2011 | 5548 vizualizari

 

O reteta de aperitiv din legume foarte gustoasa.....dupa parerea mea

 

INGREDIENTE

  • 3 vinete
  • 3 oua
  • 3 linguri de gris
  • 3 cepe potrivite
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • verdeata( marar, patrunjel)
  • sare, piper
  • 1 ardei gras rosu
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Drob de vinete:

Vinetele se spala, se curata de coaja(1cm. da unul nu)se taie cubulete si se pun la fiert pana dau in clocot timp de 3-4 min.Se pun intr-o strecuratoare la scurs si racit.

Ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei. Cand este usor sticloasa se stinge focul si se lasa la racit.

 Cand vinetele sunt reci se amesteca impreuna cu ceapa, ardeiul taiat marunt, verdeata tocata, ouale,grisul . Se condimenteaza toata compozitia si se pune intr-o forma de cozonac tapetata cu hartie de copt. 

Se da la cuptor si se lasa la foc potrivit timp de 40-45 min.

Se lasa sa se raceasca , apoi se scoate din forma si se taie rece.

TIPS-URI

1

Inainte de a fi bagata forma in cuptor ,se poate pune deasupra cascaval ras.

Daca ti-a placut reteta noastra "Drob de vinete" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

ionutzzz 1

27.10.2012, 15:10

am scos tava cu drob de la cuptor si arata minunat, deabia astept sa gust.

Bunica 1

27.10.2012, 19:10

N-o sa-ti para rau ca l-ai facut!

Panacris 1

16.05.2015, 16:14

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Garnitura de cartofi frantuzesti